Snart slutt på året, og kanskje tid for litt ettertanke.

Et hektisk år, jeg har altfor ofte vært på etterskudd med for mye, og det gjør meg stresset og sliten. Kanskje har jeg også brukt for mye energi på å utsette til i morgen det jeg kunne gjort i dag, jeg vet ikke. Men i alle fall, i 2013 skal jeg sette av mye mer tid til meg selv og hobbyene mine, og til mine nærmeste. Hundene tar mye tid, men jeg vil også gjerne få tid til å fotografere mer, og kanskje forsøke å finne igjen teltet og fiskestanga også?

Jula har vært stille. Julekveld sammen med min datter, resten av jula har jeg vært alene. Alene, men ikke ensom. Jeg trives veldig godt i selskap med meg selv. Har jobbet tre dager, har gått et par korte skiturer, trent hund og fått lest litt også. Leser “Postkort fra alle tings utkant” av Levi Henriksen. Godt skrevet som alltid av forfatter og musiker Henriksen. Når jeg er ferdig med disse postkortene, venter en biografi om Theodor Kaspari som jeg gleder meg til å begynne på.

Jeg har ikke juletre, jeg synes trærne er penest ute i skogen. Gikk en skitur i eventyrlig måneskinn forrige kvelden. Snøtunge smågraner som med bøyd nakke hilser vennlig velkommen. Snø som gnistrer og blinker som om den var overstrødd med diamanter. Visst er det vakkert i skogen en slik kveld.

Jo, jeg har forresten et “juletre”. I treet bak hundegården har småfuglene base camp. Dit returnerer de etter turene til fuglebrettet, og finere pyntet tre er det ingen som har. Der sitter rødbrystet dompap, gulgrønne grønnfinker, brunspraglet pilfink, meiser i gult svart og blått. Flaggspett og nøtteskrike er også innom før de haster videre.

Til alle mine venner og kjære. Takk for året som har gått.
Ønsker vi alle får et godt nytt år.
Carpe Diem.